Οι θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη προκάλεσαν προβλήματα – Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητα (φωτο)

Θυελλώδεις άνεμοι αλλά και βροχές είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Κυριακή στην Κρήτη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία “Bettina” με προκάλεσε ακόμα και ριπές ανέμων πάνω από 160 km/h, ενώ στην Κρήτη ξεριζώθηκαν δένδρα και προκλήθηκαν προβλήματα σε καλλιέργειες.

Δείτε:

Κρήτη: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ελιές- Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια, καλλιέργειες και καταστήματα (φωτο)

Φυσικά υπήρξαν προβλήματα και στις συγκοινωνίες.

Την πτώση δέντρου πάνω σε αυτοκίνητα, έξω από το αεροδρόμιο Χανίων είχαν ως αποτέλεσμα οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου ως σήμερα, Κυριακή.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο κορμός και τα κλαδιά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δημιούργησαν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα:

Το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις κοπής δέντρων.

Ακόμη, ένας φίκος έπεσε στον Δημοτικό Κήπο Χανίων το πρωί της Κυριακής, ως αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων.

Ριπές πάνω από 160 km/h.

Σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ τοπικά οι ριπές ανέμων ξεπέρασαν τα 160 km/h ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά.

Σε σχετικό πίνακα μάλιστα δίνονται οι 8 περιοχές με τις υψηλότερες ριπές ανέμου, όπου συμπεριλαμβάνεται και το χωριό Μέλαμπες Ρεθύμνου, όπου η ριπή ανέμων έφτασε τα 113 χιλιόμετρα την ώρα!

Αναλυτικά και σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και το πρωί της Κυριακής 26/11 έχει πλέον κινηθεί γρήγορα όπως αναμενόταν στην περιοχή της Βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 972 hPa.

Κατά την πορεία του από τη Νότια Αδριατική Θάλασσα, όπου βρισκόταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 25/11 με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 993 hPa, το βαρομετρικό χαμηλό βάθυνε σημαντικά κινούμενο προς το Βόρειο Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 25/11, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού εκτιμάται ότι ήταν τα 976 hPa. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψαν την μικρότερη ατμοσφαιρική πίεση από την αρχή λειτουργίας τους.

xartis


Συνέπεια της κίνησης αυτού του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού ήταν η επικράτηση θυελλωδών ανέμων σε αρκετές περιοχές της χώρας μας όπου τοπικά οι ριπές ξεπέρασαν τα 160 km/h, καθώς και σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά.

Στην παρακάτω εικόνα συνοψίζονται οι 8 υψηλότερες ριπές ανέμου και τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και έως το πρωί της Κυριακής 26/11.

xartis

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί